groep 3

Een impressie van de start van dit schooljaar tot de herfstvakantie.
U ziet de inrichting van het lokaal met als thema “De mooiste vis van de zee”. 20150819_174847 Alles heeft zijn plaatsje en dat proberen we met z’n allen zo te houden. Op drie plaatsen in de klas staat een bakje waar we onze punten kunnen slijpen, we hoeven dus nooit lang te wachten. Naar het toilet mag je als je het kaartje omdraait. Is het kaartje omgedraaid, dan wacht je even. We gaan niet tijdens de instructie, als je net op school bent en net na de pauze.
Gezellig knutselen met de hele groep, we maakten vissen, minions, en robots.20151001_135515
Wat doen ze goed hun best en wat verzinnen ze originele dingen. Na het knutselen wordt er keurig opgeruimd. Tafels worden door de kinderen zelf schoongemaakt en gepoetst met een nat doekje. Toppertjes! De kinderen mogen zelf meedenken wat we gaan maken.
Met rekenen moesten we blokkenbouwsels vanaf papier nabouwen. Leuk, maar soms ook best lastig.
Je moet soms blokken neerzetten die je niet ziet.
Wanneer je net kleuter af bent, is het soms best lastig om zó lang stil te zitten. We doen dan even een leuk spelletje of een dansje. Daarna kunnen we weer geconcentreerd verder werken!
Af en toe maken we ook een toets. We zetten dan de tafels los van elkaar. We noemen dat de toetsopstelling. Inmiddels weet iedereen waar hij/zij zijn/haar tafel naar toe moet schuiven.
 20151009_115325
Tijdens de kinderboekenweek mochten de kinderen, als ze dat wilden,  een boek van thuis meebrengen en voorlezen voor de klas.
Wat hebben ze al ongelofelijk veel geleerd de afgelopen weken. Trots op onze kanjers!
Meer foto’s in het fotoalbum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *